Wat heeft vijfde editie Leuvens M-idzomerfestival in petto?

© .

In het Leuvens museum M gaat donderdag de vijfde editie van het vierdaagse M-idzomerfestival van start. Op het festival komt niet alleen muziek aan bod maar ook comedy, performances, dans, spoken woord en beeldende kunst.

Het festival wordt georganiseerd door Het Depot, 30 CC en museum M en kreeg vorig jaar circa 5.500 mensen over de vloer.

De muzikale headliners zijn Melanie De Biaso en het Jef Neve Trio (31/7), Joan As Police Woman en Bent Van Looy (1/8), Gabriel Rios en Ostyn (2/8), Girls in Hawaii en SX (3/8). Op het programma staan voorts onder meer Saskia De Coster & Inne Eysermans (Amatorski) met de performance “21”, Wim Opbrouck met “De vijand”, de woordkunstenaars van Sprekende Ezels Deluxe, humorist Ronald Snijders en Howard Komproe & Gasten Naast Ravage is er werk te zien van Isabelle Cornaro, Mikes Poppe, Tuur Marinus, Vera Tussing.

M-idzomer organiseert tijdens het festival op zondag 3 augustus voor het tweede jaar op rij ook een aantal artistieke activiteiten op het binnenplein van de Leuvense Hulpgevangenis. Er zijn onder meer optredens voorzien van breakdancer Straatrijk en van kRaMeR en Delvis.

Ook DJ Maverick is van de partij. De afgelopen weken organiseerden Straatrijk en Maverick enkele workshops in de gevangenis. Die zondag kunnen gedetineerden samen met die artiesten op het podium tonen wat ze geleerd hebben. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content