Vincent Kompany wordt platenbaas

Vincent Kompany start met platenbaas Klaas Gaublomme een nieuw label dat zich vooral zal richten op jong muzikaal talent. Jasper Erkens zette als eerste zijn handtekening.

Vincent Kompany zet binnenkort zijn eerste stappen in de Belgische muziekwereld. Samen met platenbaas Klaas Gaublomme start de Rode Duivel een nieuw label dat zich vooral zal richten op jong muzikaal talent. Jasper Erkens zette als eerste zijn handtekening, schrijft Het Laatste Nieuws.

Bij Manchester City staat de voetballer bekend als notoir muziekliefhebber. Nu stort Kompany zich ook actief op de muziekbusiness. “Het idee ontstond tijdens één van onze reizen naar Congo waar Vincent als ambassadeur van SOS Kinderdorpen actief is”, verklaart vriend en manager Klaas Gaublomme.

“Ik had toen al de 16-jarige Jasper Erkens onder de vleugels en vond de visie van Vincent over jong talent altijd interessant. Misschien herkende Vincent zichzelf ook wel een beetje in de situatie van Jasper: op erg jonge leeftijd lokaal succesvol, maar verstandig genoeg om de relativiteit daarvan in te zien.”

Een naam voor het label is er nog niet, maar de actieve zoektocht is wel bezig. “Vincent verblijft voornamelijk in Manchester en signaleert van daaruit nieuwe acts, maar we gaan daarbij niet overhaast te werk”, aldus Gaublomme.

Coely

Dat Kompany echt zijn zinnen op het wereldje heeft gezet, mag ook blijken uit zijn recente ontmoeting met de 18-jarige Antwerpse sensatie Coely. Kompany liet de rapster van “Ain’t Chasing Pavements” overvliegen naar Manchester voor een ontmoeting.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content