(Video) ‘Sleep Like A Baby Tonight’: U2 in zee met Gentse graffitikunstenaar ROA voor nieuwe clip

© gf

U2 strikte de Gentse street art-kunstenaar ROA voor de schitterende geanimeerde videoclip ‘Sleep Like A Baby Tonight’, met regiewerk van Wim Reygaert.

Een muzieknieuwtje dat er deze week uitsprong was ongetwijfeld de samenwerking van U2 met de Gentse graffittikunstenaar ROA voor de nieuwe videoclip ‘Sleep Like A Baby Tonight’. De Gentenaar gaat anoniem door het leven, maar geniet als street art kunstenaar wereldfaam: hij is vooral bekend van zijn gigantische (vaak metershoge of -brede) muurschilderingen waarmee hij menig straatbeeld in onder meer Sydney, Johannesburg, Londen en Hasselt naar zijn hand zette. In het Museum of Contemporary Art (Los Angeles) wordt zelfs een deel van zijn oeuvre geëxposeerd.

Kenmerkend voor zijn werk zijn (dode) dieren, overwegend in zwart en wit, die hij uitwerkt naargelang de locatie of insteek van zijn tekeningen. Zo ook in de videoclip van ‘Sleep Like a Baby Tonight’, de negende track van de recente langspeler van U2 en een van de betere songs uit de plaat.

De democratische kracht van stedelijke kunst

Het pronkstuk neemt je mee naar een grauwe, geanimeerde wereld met potlood- en pentekeningen van de hand van ROA. Videokunstenaar Michael Zauner bracht ze in beweging.. ‘Met de politieke muurschilderingen van Noord-Ierland als referentiepunt hoop ik de democratische kracht van stedelijke kunst aan te tonen’, aldus Bono.

De schitterende videoclip werd mee geregisseerd door Wim Reygaert, de frontman van de Gentse noiseband Drums Are For Parades. Hij is ook – samen met Soulwax – de regisseur van ‘Dave’, het experimentele eerbetoon aan David Bowie met Hannelore Knuts in de rol van de legendarische zanger.

De kunstige kortfilm ‘Sleep Like A Baby Tonight’ is te zien op Films of Innocence-dvd, een collectie van elf clips geïnspireerd op U2’s nieuwe album ‘Songs of Innocence’, en staat nu ook online. Kijk en geniet. (DB)


U2News – ROA – U2 – Sleep Like A Baby Tonight by U2News

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content