(video) Interview met Nirvana in de Gentse Vooruit

De unieke beelden van de passage van Nirvana in de Gentse Vooruit, op 23 november 1991, zijn opnieuw opgedoken. ‘Ik herinner mij vooral chaotische toestanden’, aldus Frédéric Brébant die Cobain en co toen interviewde.

Op 23 november 1991 traden Dave Grohl, Krist Novoselic en Kurt Cobain op in de Gentse Vooruit, enkele maanden vóór de grote doorbraak van de grungeband. Het was meteen de enige keer dat Nirvana in een Belgische concertzaal stond. In het voorprogramma stond toen Hole, de groep rond frontvrouw Courtney Love met wie Cobain later zou trouwen.

‘Ik herinner mij vooral chaotische toestanden en momenten waarop het echt ontaardde tussen die twee’, zegt collega-journalist Frédéric Brébant die Nirvana net vóór hun concert mocht interviewen voor het jongerenprogramma ‘Félix’ op de RTBF. Hij moest in laatste instantie rockjournalist Philippe Cornet vervangen die verstek moest geven wegens ziekte.

‘Aan tafel zaten drie prettig gestoorde jonge gasten. Het gesprek duurde uiteindelijk 25 minuten en werd opgenomen met een 16mm-film. Amper 5 minuten werden toen bruikbaar geacht. De rest vloog letterlijk in de vuilbak. Zonde. Niemand die vooraf had voorspeld dat dat materiaal van goudwaarde zou zijn’, blikt hij terug.

Het filmpje waarin de journalist het trio interviewt, circuleert al een tijdje online, maar de unieke beelden werden nu ook ‘offficieel’ uitgebracht door Sonuma, dat de video’s van de RTBF archiveert.

‘Nevermind’, het iconische album lag toen twee maanden in de winkelrekken en zou uitgroeien tot een klassieker. Nirvana werd een begrip in de muziekwereld. (DB)

Bekijk de unieke beelden via Sonuma.be
Herbekijk hieronder het oorspronkelijk filmpje

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content