Vice en Intel lanceren The Creators Project

Mediabedrijf Vice en technologiereus Intel lanceren samen The Creators Project, een initiatief dat kunst en technologie verenigt en doelt op wereldwijde samenwerkingen tussen allerhande artiesten.

Mediaconcern Vice en technologiebedrijf Intel komen samen met een nieuw initiatief, The Creators Project, dat als doel heeft kunst en technologie te verenigen en zo het wonder der creativiteit te vieren.

De twee bedrijven willen wereldwijd muzikanten, filmmakers, ontwerpers en andere creatievelingen samenbrengen. Een resem bekende artiesten heeft zich al achter hen geschaard, waaronder Spike Jonze, Phoenix, Nick Zinner van The Yeah Yeah Yeah’s, Peaches en Mark Ronson. Die laatste stelde het nieuwe project samen met Vice-oprichter Shane Smith, Intel CMO Deborah Conrad, en Neon Indian-frontman Alan Palomo voor aan de pers.

De website van The Creators Project is al gelanceerd en ziet er alvast veelbelovend uit. Het project zal over meerdere jaren lopen en plant samenwerkingen tussen een hoop artiesten in verschillende genres en media. Volgende maand vindt in New York het eerste evenement plaats: een combinatie van tentoonstellingen, concerten en feesten in de Milk Studios. Onder andere de Zuid-Afrikaanse hype Die Antwoord, Interpol en Sleigh Bells zullen optreden. Later deze zomer reist het initiatief verder naar Londen, São Paulo en Seoul, met in september de ultieme climax in Peking.

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content