Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn in het Glazen Huis

Music for life, de solidariteitsactie van Studio Brussel, is er dit jaar met een Glazen Huis in Leuven, Gent en Antwerpen. De bewoners zijn Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn.

Ook dit jaar laten drie StuBru-presentatoren zich vrijwillig opsluiten in een Glazen Huis om een stille ramp onder de aandacht te brengen. Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn zullen er zeven dagen lang, van 17 tot en met 23 december, enkel op sapjes leven. Daarmee tonen ze hun onvoorwaardelijke engagement voor de wereldwijde problematiek van diarree, het thema van dit jaar.

Bestrijding diarree

Diarree is samen met longontstekingen wereldwijd de grootste doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar. Hoewel het eenvoudig te voorkomen en te genezen is, wordt volgens cijfers van UNICEF amper 39 procent van de kinderen met diarree in ontwikkelingslanden daarvoor effectief behandeld. Dat is vaak het gevolg van onwetendheid over de juiste behandeling.

Concreet werkt Music for life rond de situatie in Nepal. Rode Kruis-Vlaanderen, traditioneel de vaste partner van Music for Life, zal het ingezamelde geld gebruiken voor de preventie en genezing van diarree in het Aziatische land.

Laatste editie
Music for life 2011 is er op het Martelarenplein in Leuven, vervolgens op het Woodrow Wilsonplein in Gent en ten slotte op de Groenplaats in Antwerpen. Het is de allereerste keer dat het trio Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn samen de eindejaarsactie presenteert.

De editie van dit jaar wordt de allerlaatste en moet het hoogtepunt zijn van de reeks. De solidariteitsactie begon in 2006 als een geëngageerd avontuur van Studio Brussel en groeide uit tot een vaste waarde en een ongezien solidariteitsfeest in heel Vlaanderen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content