Studio Brussel lanceert nieuw muziekprogramma “Zender”

© VRT/Thomas Sweertvaegher

Vanaf 31 augustus pakt Studio Brussel uit met Zender. Onder die naam maken zeven jonge radiomakers een avondvullend programma met avontuurlijke muziek. In de show is ook ruimte voor bijzondere subgenres en livemuziek.

Muziekfans die graag verrast worden, zullen van maandag tot donderdag tussen 19 en 22 terecht kunnen op Zender, het nieuwste paradepaardje van Studio Brussel. “We trekken resoluut de kaart van avontuurlijke en nieuwe muziek”, verwoordt nethoofd Jan Van Biesen de hoge ambities. “We willen daar zijn waar hét gebeurt, met een extra oog voor nieuw, lokaal talent en verrassende podia.

Van de zeven jonge wolven die het programma in handen hebben, is presentator Joris Lenaerts de bekendste naam. Hij presenteert de show met Michèle Cuvelier. De andere komen onder andere uit Studio Dada, het talentenproject van Studio Brussel, en de invloedrijke muziekblog 22tracks (zie kader).

De focus ligt uiteraard op de muziek zelf. Daarnaast zal Zender zich verdiepen in nieuwe subgenres of ingaan op de muzikale actualiteit. Daarvoor vragen de makers van het programma ook expliciet de input van luisteraars. Verder zal er veel livemuziek te horen zijn op Zender. Drie namen zijn nu al bekend: Family of the Year, Kurt Vile en Trixie Whitley. (JVL)

De zeven van Zender

  • Joris Lenaerts: presentator van Zender, maar ook vanDe Afrekening.
  • Michèle Cuvelier: presentator van Zender. Maakte eerder al reportages voor Radio 2 Antwerpen.
  • Amber Meulenijzer: reporter bij Zender. Komt uit Studio Dada.
  • Rik De Bruycker: reporter bij Zender. Komt uit Studio Dada, maar deed ook al ervaring op bij FM Brussel.
  • Wouter Vlaeminck: redacteur, producer en mix engineer bij Zender. Ook bekend als producer Toman, die o.a. Renée en Raketkanon al onder zijn vleugels nam.
  • Koen Galle: eindredacteur bij Zender. Een van de mensen achter 22tracks.
  • Karel Decorte: webredacteur bij Zender en vooral bekend van Twitter (@kareldecorte).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content