Story FM officieel gelanceerd

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft in de Antwerpse Stadsfeestzaal het startschot gegeven voor Story FM. De nieuwe radiozender van Sanoma gaat vooral Nederlandstalige muziek brengen.

Story FM is via de FM-band voorlopig enkel in thuisbasis Antwerpen te beluisteren, maar eigenaar Sanoma wil zo snel mogelijk heel Vlaanderen bereiken.

60% Vlaamse songs

Story FM wil minstens 60 procent Nederlandstalige muziek brengen, een aankondiging die op luid applaus van de aanwezige schlagerzangers kon rekenen. “Er worden veel te weinig Vlaamse songs gedraaid op de bestaande radiozenders”, waren hoofdredacteur Frederik De Swaef en de minister-president het eens.

De muziek wordt aangevuld met showbizznieuws, gepresenteerd door Sofie Sonck, Kristin Stoffels en Lisa Gabriëls, drie redactrices van Story met een radio-achtergrond. “Onze primeurs worden niet meer enkel voor het magazine voorbehouden”, zei De Swaef. “Als het om een nieuwtje over een zanger of zangeres gaat, is de kans groot dat het eerst op de radio komt.”

Enkel in Antwerpen

Story FM is voorlopig enkel via FM te beluisteren in Antwerpen, de rest van Vlaanderen is aangewezen op de website of de digitale tv van Telenet. “We willen zo snel mogelijk lokale frequenties in andere regio’s bemachtigen”, zei Anouk Mertens, directeur audiovisuele media bij Sanoma. “In 2016 vervallen de nationale frequenties en dan hopen we door te kunnen groeien.” Ook een samenwerking met VT4 en VIJFtv, waarvan Sanoma voor een derde eigenaar is, wordt niet uitgesloten.

Kris Peeters rekent erop dat Story FM kansen zal geven aan jonge, nieuwe artiesten. “Misschien maakt dit een einde aan de discussie over mogelijke quota voor Vlaamse muziek op de radio”, besloot hij. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content