Sony geeft platencontract aan metalband van 13-jarigen

© Facebook

Aan hun muziek zal je het niet horen, maar de jongens van Unlocking the Truth zijn nog erg groen achter de oren. Dat weerhield de platenmaatschappij niet om de drie jongens een platencontract voor te schotelen.

Het trio uit Brooklyn is aan een stevige opmars bezig. Steve Jordan, drummer van Eric Clapton, ontdekte volgens NY Daily News de jongens toen ze wat speelden in Washington Square Park. Nu mogen ze ondertussen al voorprogramma’s voor Guns ‘N Roses en Queens of The Stone Age op hun cv noteren. De ‘broekjes’ openden zelfs het hoofdpodium van Coachella.

De manager van de metalband vertelde aan de NY Post dat deze jonge, zwarte muzikanten dé kans zijn voor de metalwereld, om de perceptie van het genre te herdefiniëren. Een genre dat vooral gedomineerd wordt door blanke artiesten.

Unlocking the Truth krijgt een contract voor 2 platen, met een mogelijkheid tot uitbreiding naar 6 lp’s. Voor de bezorgde moeders overal ter wereld heeft de moeder van de drummer een antwoord. ‘De jongens zijn alle drie goede studenten. Schoolwerk komt op de eerste plaats. Als hun huiswerk niet gedaan is, dan spelen ze niet.’ Drukke tijdens voor het trio, want er zou ook een boek en een documentaire gepland zijn. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content