Sigur Rós covert ‘The Rains of Castamere’ voor Game Of Thrones

Sigur Ros © Koen Keppens

Net als The National voor Seizoen Twee, heeft ook Sigur Rós het nummer ‘The Rains of Castamere’ van auteur George R.R. Martin gecoverd, deze keer voor het vierde luik van ‘Games of Thrones’.

Fans van Games Of Thrones kunnen het langverwachte vierde seizoen van hun favoriete serie volgen op Prime, vanaf 13 april. Fans van Sigur Rós krijgen een klein extraatje. Het IJslandse gezelschap heeft niet alleen een (figuranten-)rolletje in het vierde seizoen op zak, ze gaan ook een bijdrage leveren aan de nieuwe soundtrack. Daarvoor werd geopteerd voor een cover van ‘The Rains of Castamere’ waarin de typische sound van de band helemaal tot zijn recht moet komen. Het nummer, van de hand van schrijver George R.R. Martin, werd al eerder onder handen genomen door The National voor een aflevering in Seizoen Twee van Game Of Thrones.

‘The Rains of Castamere’ versus Sigur Rós zal een van de komende weken ’tijdens een tragische gebeurtenis’ afgespeeld worden, zo schrijft Pitchfork. Gezien de vaak etherische klanken die band produceert, in combinatie met het unieke falset van frontman Jónsi Birgisson, zou het wel eens een kippenvelmoment kunnen worden. Een voorsmaakje is te beluisteren via Amazon. (DB)

Beluister de versie van The National

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content