Rockgroep Wolf Alice verrassende winnaar van Mercury Prize

De band Wolf Alice viert de winst van de Mercury Prize © REUTERS

De rockgroep Wolf Alice is de verrassende winnaar van de Mercury Prize met zijn tweede album ‘Visions of a Life’. De band haalt het zo van zwaargewichten als Arctic Monkeys en Noel Gallagher.

De Mercury Prize gaat sinds 1992 jaarlijks naar het beste album van een Britse of Ierse band. Eerdere winnaars waren onder meer PJ Harvey, Alt-J, Portishead, Arctic Monkeys, The xx en Franz Ferdinand. Met de prijs komt ook een cheque van 25.000 pond (28.000 euro).

Het is al zes jaar geleden dat een rockgroep de prijs nog in ontvangst mocht nemen. Favorieten dit jaar waren onder meer Nadine Shah met haar pro-immigratie-album ‘Holiday Destination’ en jazzband Sons of Kemet.

Wolf Alice werd in 2010 in het noorden van Londen opgericht door zangeres Ellie Rowsell en gitarist Joff Oddie. Oorspronkelijk was de band een folkduo, alvorens uit te groepen tot een rockkwartet.

De band werd in 2015 al genomineerd voor een Mercury Prize voor zijn eerste album ‘My Love is Cool’. Toen won zanger Benjamin Clementine de prijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content