Rock Werchter: Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor extra verkeersdrukte

Rock Werchter, van 28 juni tot 1 juli, zorgt voor extra verkeersdrukte op de lokale en gewestwegen in de driehoek tussen Aarschot, Leuven en Mechelen. Voor donderdag lanceert het Vlaams Verkeerscentrum een bijzondere waarschuwing.

Rock Werchter van donderdag 28 juni tot zondag 1 juli zorgt voor extra verkeersdrukte op de lokale en gewestwegen in de driehoek tussen Aarschot, Leuven en Mechelen. Voor morgen/donderdag lanceert het Vlaams Verkeerscentrum een bijzondere waarschuwing.

Veel festivalkampeerders strijken dan neer in de Vlaams-Brabantse gemeente. De festivalzone in Werchter is bereikbaar via de E19 Antwerpen-Brussel en de E314 Lummen-Leuven. De routes naar de parkeerterreinen rond het festival worden op die twee snelwegen aangegeven met dynamische signalisatieborden.

Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt festivalbezoekers om in de buurt van Werchter hun gps uit te schakelen en de aanwijzingen op de snelweg te volgen om bij een vrije parkeerplaats te geraken. Het openbaar vervoer is veruit de beste manier om het festivalterrein te bereiken, stelt woordvoerder Hajo Beeckman.

De NMBS zet extra treinen in en De Lijn zorgt voor gratis pendelbussen van het station in Leuven naar de festivalzone. Ook om iemand af te zetten of op te halen, is het station van Leuven de beste locatie. In de Werkhuizenstraat in Leuven is een ‘kiss & ridezone’ voorzien.

Verder luidt het devies: wie niet naar het festival gaat, vermijdt van donderdag tot en met maandag best de ruime omgeving van Haacht, Rotselaar en Werchter. Ook op de N26 (Mechelen-Leuven) zal het verkeer zeer druk zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content