Rock Werchter – Dag 1: Miles Kane brengt rocksongs in festivalformaat

© Wouter Van Vaerenbergh
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het concert van Miles Kane op Rock Werchter had alles wat een festivalshow nodig heeft: rock-‘n-roll, attitude en crowd pleasers.

PLUS

Je kon er niet naast kijken toen Miles Kane het hoofdpodium van Rock Werchter beklom: hij heeft zijn haar kort geschoren. Weg is zijn typische britpopkapsel. Eigenlijk heeft hij nu – om even in de WK-sfeer te blijven – opvallend veel weg van Eden Hazard. Gelukkig dolde Kane in Werchter even gezwind met zijn gitaar (en zijn publiek) als een Rode Duivel met een bal (en een Amerikaan).

Het concert van Miles Kane had simpelweg alles waar een festivalshow om vraagt: rock-‘n-roll (‘You’re Gonna Get It’ klonk potig as fuck), rustpunten (nieuweling ‘Why’ is een hartenbreker in wording), attitude (er zijn er niet veel die zouden wegkomen met zo’n hemd met luipaardprint) en publieke participatie (‘Aaaa-aaa-aa-aa-aa, wooo-ooo-oo-oo-oo’; u bekte afsluiter ‘Come Closer’ aardig mee).

De vergelijking met Alex Turner zal Miles Kane wellicht ook na zijn passage op Rock Werchter blijven achtervolgen, want zowel in vocaal als in muzikaal opzicht leek de Arctic Monkeysfrontman ook deze keer voortdurend ergens op de wei rond te dwarrelen. Wordt het niet gewoon eens tijd dat die twee aan een nieuwe Last Shadow Puppets beginnen?

MIN

Niet van toepassing.

HOOGTEPUNTEN

‘Give Up’, ‘Why’, ‘You’re Gonna Get It’.

QUOTE

“Pleased to meet you Belgium, hope you guess my name”: in de staart van ‘Give Up’ zat een aardig streepje Stones verstopt.

SETLIST: Inhaler / Counting / Taking Over / Better Than That / My Kind / You’re Gonna Get It / King Crawler / Why / Give Up / Don’t Forget Who You Are / Rearrange / Come Closer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content