Rock Werchter – Dag 1: Arsenal: Summertime never ever ends

Arsenal © Wouter Van Vaerenbergh
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Arsenal schonk in The Barn van Rock Werchter een cocktail met vers fruit in.

PLUS

‘Furu’, de titel van de laatste Arsenalplaat, is Japans voor ‘vallen’. Dat deed de band – naar eigen zeggen – in 2011, als één van de grote headliners van Rock Werchter. Toen deden ze in hun broek op het hoofdpodium, nu voelden ze zich schijnbaar beter op hun gemak in The Barn. De avond was al een hele tijd gevallen over Werchter en Metallica had op de Main Stage net een lelijke donderwolk uitgespuugd, maar in die tent leek de zon te blíjven schijnen. Inderdaad, summertime never ends bij Arsenal.

Uit ‘Furu’ graaiden John Roan en Hendrik Willemyns meteen ‘Temul (Lie Low)’ en ‘Black Mountain (Beautiful Love)’. Het eerste werd gezongen door de Deense Lydmor en was een onheilspellende en naar Arsenals normen zelfs tamelijk donkere song, het tweede een zoete cocktail met vers fruit.

Zo zouden er nog een tiental volgen. ‘Saudade’ had een anthem voor het WK in Brazilië kunnen zijn en ‘Longee’ was hét moment van Leonie Gysel, naast Roan toch wel echt de drager van de Arsenalconcerten. Allebei nummers in vreemde talen trouwens, maar u stond ze toch maar mooi fonetisch mee te kelen.

Melvin was nog een feestbeest met slechte smaak – die foute flard ‘Dancing Queen’ van ABBA had niet gemoeten, gasten. Maar hey, “we danced again, up in the sky”.

MIN

‘Not Yet Free’, de nieuwe single waarvoor rapper Dozeone achter de microfoon kroop, woog nog iets te licht. Hetzelfde met ‘Woe Is Me’, die andere nieuwe met Dozeone. Aan ‘Personne Ne Bouge’, uit ‘Outsides’, kunnen wij dan weer moeilijk wennen als het door Roan en niet door Baloji wordt vertolkt.

HOOGTEPUNTEN

‘Temul (Lie Low)’, ‘Saudade’, ‘Longee’, ‘High Venus, ‘Melvin’

BESTE QUOTE

“Fuck, ’t is warm”, zei John Roan. “Ze hadden dat hier beter in de winter gedaan.” Wij kunnen ons nochtans geen Arsenal inbeelden zonder zomerzonnetjes en zwetende massa’s.

SETLIST: Temul (Lie Low) / Black Mountain (Beautiful Love) / Estupendo / Not Yet Free / One Day At A Time / Saudade I & II / Longee / High Venus / Personne Ne Bouge / Woe Is Me / Melvin / Lotuk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content