Roberto Bellarosa voor België naar Eurovisiesongfestival

Roberto Bellarosa, de winnaar van de eerste editie van de zangwedstrijd The Voice Belgique werd door televisiezender RTBF gekozen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.Het Eurovisiesongfestival vindt midden mei plaats in het Zweedse Malmö.

De openbare omroepen RTBF en VRT kiezen om beurten de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. De laatste Belgische artiest die in de top 10 belandde in de finale, was Tom Dice in 2010 met de ballade “Me and my Guitar”. Dit jaar mag Roberto Bellarosa uit Huy onze driekleur gaan vertegenwoordigen.

Hoewel Roberto Bellarosa in Vlaanderen niet echt een belletje doet rinkelen is hij wel bijzonder populair aan de andere kant van de taalgrens. Hij won harten tijdens zijn auditie voor The Voice Belgique waarin hij You Give Me Something van James Morrison zong. Tijdens de daaropvolgende rondes bewees hij ook songs van John Lennon, Chris Isaak en Stevie Wonder aan te kunnen en het feit dat hij uiterlijkgewijs een beetje weg heeft van Conor Oberst zal hem ook geen windeieren leggen.


De zanger heeft net een album uitgebracht, maar zal geen nummer van dat album spelen in Malmö. De kijkers van de RTBF mogen mee beslissen welk nummer Roberto dan wel zal brengen. Deze hit “Je Crois”, waarmee hij de finale van The Voice won, zal het alvast niet zijn (KS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content