Rihanna wint hoofdprijs tijdens MTV Video Music Awards

Popster Rihanna heeft tijdens de 29e MTV Video Music Awards de belangrijkste prijs van de avond gewonnen: de award voor ‘Video van het jaar’. Ook One Direction, Nicki Minaj, Chris Brown en Coldplay vielen in de prijzen.

Popster Rihanna heeft in Los Angeles de trofee gewonnen van ‘video van het jaar’ met de clip van ‘We Found Love’. Rihanna moest de aandacht wel delen met de Britse hitsensatie One Direction, die met drie awards naar huis keerde.

Rihanna haalde het in de strijd om ‘video van het jaar’ van Drake (‘Take Care’), Katy Perry (‘Wide Awake’), Gotye (‘Somebody That I Used To Know’) en M.I.A. (‘Bad Girls’).

Met ‘What Makes You Beautiful’ werd One Direction onder meer bekroond als ‘beste popvideo’ en ‘beste nieuwe artiest’. De horden gillende meiden op de eerste rijen zorgden voor de bijhorende taferelen telkens wanneer de boysband het podium beklom.

Er waren ook awards voor onder andere Nicki Minaj (beste video vrouwelijk) en de verrassende Chris Brown die met de beeldjes voor ‘beste video mannelijk’ en ‘beste choreografie’ aan de haal ging. Coldplay had de ‘beste rockvideo’ in huis.

De trofeeën voor beste videoclips werden voor de 29ste keer uitgereikt. Fans konden online stemmen. Acteur Kevin Hart nam de presentatie voor zijn rekening.

Vorig jaar was Katy Perry de grote ster; zij kreeg toen drie awards, waaronder die voor ‘video van het jaar’. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content