Rock Werchter – Dag 2: Paolo Nutini: Futloos, met af en toe een opflakkering

Paolo Nutini © Wouter Van Vaerenbergh

(20u05, Main Stage) De Schotse soulzanger Paolo Nutini doet menig vrouwenhart sneller slaan: de boodschappen op de bordjes in het publiek logen er niet om. Behalve zijn looks had de artiest ook zijn stem mee. Ons deed ze beurtelings denken aan Otis Redding en Frankie Miller.

PLUS

Nutini bracht onlangs nog met ‘Caustic Love’ zijn uitstekende derde langspeler uit. Daarop staan een hoop songs die live voor het nodige vuurwerk zouden kunnen zorgen. En aanvankelijk zag het er ook goed uit: de zanger liet zich begeleiden door een prima zeskoppige groep, een backingzangeres die onwerelds mooie dingen deed in ‘One day’, en een blazersectie.

MIN

Jammer dus dat de verwachtingen niet helemaal werden ingelost. Paolo Nutini zong weliswaar uitstekend, maar stond iets te ontspannen op het podium. ‘Scream’ en ‘Let me Down Easy’ waren schatplichtig aan wiegende r&b uit de jaren zestig, klonken ons niet onaangenaam in de oren, maar je werd er nooit echt door gegrepen omdat de fut ontbrak.

PLUS (bis)

Beterschap kwam er gelukkig met ‘Coming Up Easy’, waarin de toeters nadrukkelijk naar New Orleans wezen, het beheerste ‘Better Man’, waarin Paolo Nutini voor het eerst een akoestische gitaar hanteerde, het trage maar potige ‘One Day’, dat blijk gaf van onderhuidse passie, of ‘Cherry Blossom’, waar een voorzichtige swing in sloop en ook de band eindelijk wat leven in de brouwerij bracht. Maar als de zanger binnenkort in Vorst-Nationaal overeind wil blijven, is er toch nog werk aan de winkel.

HOOGTEPUNTEN

‘Better Man’, ‘One Day’.

QUOTE

Veel bijzonders had Paolo Nutini tussen de nummers door helaas niet te vertellen.

DE SETLIST

Scream / Let Me Down Easy / Alloway Grove / Coming Up Easy / Beter Man / One Day / Cherry Blossom / Jenny Don’t Be Hasty / Pencil Full of Lead / No Other Way / Iron Sky / Candy.

Dirk Steenhaut

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content