Rock Werchter – Dag 2: Het energieshotje van The Sore Losers

© Wouter Van Vaerenbergh
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

(13u30, KluB C) Coely haakte op het laatste moment af voor Rock Werchter. Haar vervangers waren gelukkig geen sukkelaars: The Sore Losers, toch wel de Millionaire van 2014.

PLUS

“As the snow flies / On a cold and gray Chicago mornin’ / A poor little baby child is born / In the ghetto”. Elvis Presley schalde door de boxen toen Jan Straetemans en zijn Sore Losers het podium beklommen. Was het maar een iets koelere, grijzere ochtend, moeten sommigen gedacht hebben. The Sore Losers maakten het er, voor een volle KluB C, niet minder warm op.

Straetemans, gitarist Cédric Maes (ex-El Guapo Stuntteam), drummer Alessio Di Turi en bassist Kevin Maenen werden last-minute uit hun bed gebeld om Coely – onvoldoende hersteld van een blindedarmoperatie – te vervangen als opener van de tweede Werchterdag, en deden dat met veel overgave. Een energieshot voor de oren.

De huidige single ‘Don’t Know Nothing’ was pure The Who en in ‘Your Smile’ zong Straetemans in zijn beste Jack White’s. Ook Millionaire en The Hickey Underworld kwamen geregeld om de hoek piepen. En ze zagen dat het vuil was.

MIN

Dat is meteen ook het probleem van The Sore Losers. Ze spelen aangename Afrekening-muziek, maar je hoort er voortdurend hun helden en referenties in: Led Zeppelin, The Raconteurs en het meer opwindende blues- en folkwerk.

Anders gezegd: de Limburgers zijn, twee platen ver in hun carrière, nog een beetje zoekende naar een eigen identiteit; een paspoort waarmee ze naar de absolute top van de Belgische rock kunnen reizen. A long and bumpy road, maar vroeg of laat komen ze er wel.

HOOGTEPUNTEN

‘Don’t Know Nothing’, ‘Your Smile’, ‘Girl’s Gonna Break It’, ‘Beyond Repair’

BESTE QUOTE

Jan Straetemans: “We hebben niet veel tijd om te praten en gaan gewoon veel liedjes spelen. Is dat goed?” Liever gerock dan gelul, ja.

SETLIST: Don’t Know Nothing / Working Overtime / Your Smile / Blue Shoes / Girl’s Gonna Break It / Gold In Them Hills / Silver Seas / Tripper / Beyond Repair

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content