René Jacobs opent KlaraFestival met Bachs ‘Mattheuspassie’

Het KlaraFestival opent in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten met Bachs ‘Mattheuspassie’, een van zijn meesterwerken, vertolkt door René Jacobs en zijn favoriete muzikanten.

Het KlaraFestival opent in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten met Bachs ‘Mattheuspassie’, een van zijn meesterwerken, vertolkt door René Jacobs en zijn favoriete muzikanten. Het festival voor klassieke muziek, dat van 31 augustus tot 14 september duurt, kreeg dit jaar het motto “Knockin’ on Heaven’s Door” mee.

Tijdens het festival zijn zeven uitzonderlijke concerten te zien. Vijf daarvan vinden plaats in het PSK, twee in De Munt. Het gaat onder meer om de Mattheuspassie vertolkt door Jacobs, maar ook om Mozarts “Le Nozze di Figaro”, op 5 september in Bozar, “gedirigeerd door Jérémie Rhorer, die aan het hoofd staat van Le Cercle de l’Harmonie en een beroep doet op buitengewone solisten, onder wie Patricia Petibon”.

De Akademie für Alte Musik Berlin speelt twee concerten in de Munt: op 7 september speelt de Akademie werk van Vivaldi en de “Singing Garden” van Toshio Hosokawa, voor het eerst in België, en op 8 september een dansconcert op Vivaldi’s “De vier seizoenen” en “Les Éléments” van Rebel.

Voor zijn “Mattheuspassie” doet Jacobs een beroep op de Akademie für Alte Musik Berlin, het RIAS Kamerchor en een aantal topsolisten. ‘Wanneer al deze uitvoerders met vereende en vertrouwde krachten Bachs meesterwerk te lijf gaan, moet daar wel een unieke klankervaring uit voortkomen’, klinkt het. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content