Recordaantal buitenlandse bezoekers voor Eurosonic

Het aantal internationale deelnemers aan de muziekconferentie Eurosonic Noorderslag steeg van 1.100 naar 1.500 ten opzichte van vorig jaar. Muziekliefhebbers uit de hele wereld konden via radio, televisie en internet Europa’s belangrijkste conferentie en showcasefestival volgen.

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari 2013 is de 27e editie van Eurosonic Noorderslag afgesloten. Gedurende vier dagen presenteerden 304 veelbelovende Europese acts en bands zich in Groningen aan een publiek van 35.000 muziekliefhebbers en professionals. Het aantal internationale deelnemers aan de muziekconferentie steeg dit jaar van 1.100 naar 1.500.

Muziekliefhebbers uit de hele wereld konden via radio, televisie en internet de nieuwste aanstromende acts ontdekken. Voor het eerst waren ook in het Groninger Museum acts te beluisteren en speelden Finse acts, als onderdeel van de focus op Finland, op openbare plaatsen zoals de bioscoop en winkels. Traditiegetrouw werd ook de Popprijs op Noorderslag uitgereikt. Dit jaar ging de prijs naar Racoon. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content