Postume Gouden Award voor Wim De Craene

De in november verschenen dubbel-cd die de grootste hits van Wim De Craene en Boudewijn De Groot bevat, ging al meer dan 10.000 keer over de toonbank, goed voor een Gouden Award. De prijs werd gisteren opgehaald door Ramses, de zoon van Wim De Craene.

Sinds november ligt ‘Wim De Craene & Boudewijn De Groot – Back To Back’ in de winkel. Van die dubbele greatest hits-collectie zijn ondertussen meer dan 10.000 exemplaren verkocht, goed voor een Gouden Award.

Terwijl De Craene verantwoordelijk was voor een aantal tijdloze hits waaronder ‘Rozane’, ‘Breek Uit Jezelf’ en ‘Tim’, is de postuum verschenen dubbel-cd zijn enige album dat ooit de gouden status bereikt heeft.

Dirk Van der Auwera van Universal Music België reikte de prijs gisteren uit aan Ramses, de zoon van de in 1990 overleden Belgische zanger en componist Wim De Craene.

Aanstaande zaterdag speelt Ramses De Craene het laatste hommageconcert in de reeks optredens die hij onder de noemer ‘Wim De Craene – 20 jaar later’ organiseerde. Dat concert gaat door in De Roma in Borgerhout.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content