Opnieuw veelzijdigheid troef tijdens Skoda Jazz Festival

Gregory Porter © gf

Wie van jazz houdt, weet dat het Skoda Jazz Festival in het najaar een vaste waarde is. Meer dan 80 concerten over het hele land staan op het programma, waaronder Branford Marsalis, Charles Lloyd, Gregory Porter en het afscheidnemende Buena Vista Social Club.

Wie van jazz houdt, weet dat het Skoda Jazz Festival in het najaar intussen een vaste waarde is. Tussen begin oktober en begin december staan meer dan 80 concerten op het programma die de veelzijdigheid van het genre nog maar eens onderstrepen.

Buena Vista Social Club

Ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van Adolphe Sax heeft de saxofoon wel een centrale rol, met onder meer Branford Marsalis, Charles Lloyd en Colin Stetson. De concerten vinden op diverse plaatsen in België plaats.

Orquesta Buena Vista Social Club, eind jaren naar de wereldtop gekatapulteerd dankzij Ry Cooder en Wim Wenders, is aan zijn afscheidstournee toe, en dat hebben de liefhebbers van de unieke Cubaanse sound geweten. Hun drie concerten in het kader van Skoda Jazz zijn uitverkocht.

Er is echter nog ander lekkers. Stacey Kent, de publiekslieveling van vorig jaar, is opnieuw van de partij, en er is onze jazzgitarist Philip Catherine die de handen in mekaar slaat met de veel jongere Duitse bassist Martin Wind. Le Peuple de l’Herbe stellen hun nieuwe album live voor, en er zijn ook nog Gregory Porter, Bill Frisell, en John Scofield, die zijn kompanen Medeski, Martin & Wood meebrengt. Uitkijken wordt het ook naar de jonge Luikse pianist Igor Gehenot. Meer info, klik hier. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content