Nirvana op 1 in album top 100

© .

De luisteraars van Studio Brussel verkozen vanmiddag ‘Nevermind’ van Nirvana tot het beste album aller tijden. ‘Worst Case Scenario’ van dEUS is het eerste Belgische album op plaats 43.

De luisteraars van Studio Brussel verkozen net als in 2006, 2007 en 2008 ‘Nevermind’ van Nirvana tot beste album aller tijden. In 2009 en 2010 stond ‘Ten’ van Pearl Jam op de eerste plaats. De groep rond Eddie Vedder moet dit jaar echter genoegen nemen met een tweede plaats. Op de derde plaats staat ‘Songs For The Deaf’ van Queens Of The Stone Age. Nirvana staat verder ook met ‘Unplugged in New York’ in de top tien. Ook Metallica staat met ‘The Black Album’ en ‘Master Of Puppets’ twee keer bij de eerste tien.

De Belgen doen het in 2011 niet zo goed. Er komt met ‘Absynthe Minded’ van Absynthe Minded slechts één nieuw belgisch album op binnen de zeventigste plaats. De hoogst genoteerde Belgen zijn dEUS met ‘Worst Case Scenario’ op plaats 43.

Hoogste nieuwkomersArcade Fire is met ‘The Suburbs’ de hoogste nieuwkomer op de drieëntwintigste plaats. Ook ‘Sigh No More’ van Mumford & Sons en ‘High Violet’ van The National behoren met een respectievelijke negenentwintigste en drieënvijftigste plaats tot de populairste nieuwkomers.

De top 101. Nirvana – Nevermind
2. Pearl Jam – Ten
3. Songs For The Deaf – Queens Of The Stone Age
4. Pink Floyd – Dark Side Of The Moon
5. Metallica – The Black Album
6. Radiohead – OK Computer
7. Arctic Monkeys – Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not
8. The Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
9. Metallica – Master Of Puppets
10. Nirvana – Unplugged In New York

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content