Nieuwe namen voor de zomerfestivals

De zomerfestivals staan voor de deur, en dus is het tijd voor een heel pak nieuwe namen. Onder meer Anouk en Pete Doherty zullen deze zomer te zien zijn op de Belgische festivalweides.

De zomerfestivals komen almaar dichterbij en dus is het tijd voor nieuwe namen. Zo bevestigde de Brusselse popsensatie Stromae, bekend van ‘Alors on danse’, op zijn eigen website zijn komst naar Pukkelpop. Ook de soulvolle Britse singer-songwriter Jamie Woon brengt Kiewit deze zomer een bezoekje.

Rock Werchter voegde de Nederlandse badgirl Anouk toe, de Zweedse rockgroep The Hives en revelatie James Blake en het hiphopcollectief Odd Future Wolf Gang Kill Them All, of ook wel OFWGKTA.

Ook Feest in het Park kan uitpakken met enkele grote namen. Zowel Pete Doherty, bekend van Babyshambles en The Libertines, als Gabriel Rios zullen er deze zomer optreden. Andere nieuwe namen zijn: Capleton, The Others, Shy Fx, en Dj Hype ft. Daddy Earl.

Daarnaast komt ook Dour met een pak nieuwe namen waaronder de excentrieke indierockers van ‘Les Savy Fav’ en de breekbare pop van CocoRosie. Ook IAMX , The Dø, I’m From Barcelona, Junior Boys, Deerhoof, Duchess Says, Syd Matters en Great Mountain Fire zullen het beste van zichzelf geven op het podium van Dour.

Last but not least, ook Les Ardentes kan een aantal nieuwe namen toevoegen aan het lijstje. De Deense hartendief Agnes Obel, Belgische electro-rockers Goose, Mondkopf en Braids zullen er hun opwachting maken.

Laurens DeBlock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content