Nieuwe LCD Soundsystem staat online

James Murphy streamt ‘This Is Happening’ integraal op de website van LCD Soundsystem nadat het album maandagnacht lekte op het internet.

Ruim een maand voor This Is Happening officieel in de winkelrekken ligt, kan u het nieuwe album van LCD Soundsystem al integraal beluisteren op de website van de band. Frontman James Murphy besliste de negen tracks op het derde studioalbum van de New Yorkse electropioniers gratis aan te bieden nadat de plaat maandagnacht lekte op het internet. Nochtans had de frontman zijn fans vooraf gesmeekt het album niet online te gooien. Tevergeefs dus.

De nieuwe plaat van LCD Soundsystem maakt al enkele maanden het onderwerp uit van een fikse hype. Drunk Girls, de eerste single van het album, wordt nu al volop gedraaid op de radio en is momenteel een van de drukst betwitterde tracks op internet. This Is Happening zou overigens ook meteen het laatste album van de Amerikaanse band zijn.

Om de release van This Is Happening kracht bij te zetten gaat LCD Soundsystem uitgebreid op tournee. De band gaat in de komende drie maanden zelfs twee keer in ons land optreden: op vijf mei geeft de groep een – helaas al lang uitverkocht – concert in de Brusselse AB en op twee juli staan James Murphy en zijn hippe handlangers op het podium in Werchter.

LCD Soundsystem speelt Drunk Girls live:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content