Maakt Queen B met ‘Lemonade’ kans op een Emmy Award?

© HBO

Nog geen week staat ‘Lemonade’, het audiovisuele album van Beyoncé, online of het album wordt al genomineerd voor een Emmy Award. Zou ze na 20 Grammy’s met dit 60-minuten durende muzikale Odysse de grootste televisieprijs kunnen ontvangen?

In het verleden ontving Queen B al twee Emmy nominaties voor haar ‘Super Bowl Halftime Show’ (2013) en voor haar ‘On The Run Tour’ concert met manlief Jay-Z (2015). Terwijl het toen enkel bij nominaties bleef, zijn critici het erover eens dat ze met ‘Lemonade’ meer dan ooit kans maakt om een Emmy Award in ontvangst te nemen.

Hun argumenten? ‘On The Run Tour’ was ondanks enkele onthullende beelden van achter de scènes niet meer dan een speciale performance. ‘Lemonade’ is volgens velen een hoogstandje in het combineren van verschillende visuele stijlen. Bovendien geeft het veel meer inkijk in de levens van één van de meest gecoverde koppels in de muziekwereld.

Streamingdienst Tidal beschreef het album als ‘een persoonlijke reis van een doorsnee vrouw die tot zelfkennis en heling komt’. Tussen de videoclips bevinden zich scènes waar verschillende emoties als intuïtie, ontkenning, woede, gevoelloosheid, leegte en verantwoordelijkheid aan bod komen. Het geheel aan songs vertelt het verhaal van een huwelijk dat een aantal stormen heeft doorstaan maar nu sterker is dan ooit.

‘Het leven gaf me citroenen, maar ik maakte er limonade mee’

Het succesrecept van het album is dus ongetwijfeld de persoonlijke insteek van Beyoncé en haar geliefden. ‘Het leven gaf me citroenen, maar ik maakte er limonade mee’, is de manier waarop Jay Z’s grootmoeder Hattie haar leven samenvatte en een rode draad werd voor het album. In het eerste deel zie je een bedrogen en gebroken Beyoncé, in het tweede deel komt ze tot verzoening en verschijnt zelfs manlief in de videoclip.

Wil je graag zelf oordelen of het album kans maakt op één of meerdere muziekprijzen? Beluister en bekijk dan het album integraal, maar betalend, via iTunes of streamingdienst Tidal. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content