Libertines spelen verrassingsconcert

The Libertines. © .

Om hun nakende reünie in de verf te zetten, speelden Doherty, Barat en co gisteren een korte set in een Londense pub

Amper twee dagen nadat ze hun concerten op de zomerfestivals in Leeds en Reading aankondigden, deelden Pete Doherty, Carl Barat, Gary Powell en John Hassall al het podium. Na afloop van een persconferentie over hun nakende reünie besprongen ze het podium voor een kort en onaangekondigd optreden in de Londense pub The Boogaloo. De Britse band begon het concert met een cover van de traditional Georgia On My Mind en beëindigde het optreden nog geen half uur later met de klassiekers Can’t Stand Me Now en Time For Heroes.

Tijdens de persconferentie liet de groep alvast weten geen plannen te hebben om deze zomer al nieuw materiaal te spelen. ‘We zullen al moeite genoeg hebben om de oude nummers terug onder de knie te krijgen,’ verklaarde Pete Doherty. Toch zouden de bandleden graag nog eens samen de opnamestudio induiken, dixit gitarist en zanger Carl Barat. Maar: ‘Niets sluit uit dat de problemen die we in het verleden kenden opnieuw de kop zullen opsteken. Vier maanden is een lange tijd voor deze band, we zien dus wel wat er gebeurt.’

De korte setlist van het verrassingsconcert:

‘Georgia On My Mind’

‘The Good Old Days’

‘Music When The Lights Go Out’

‘France’

‘Death On The Stairs’

‘Sally Brown’

‘Can’t Stand Me Now’

‘Time For Heroes’

The Libertines spelen hun grootste hit Can’t Stand Me Now live bij Jonathan Ross (2004):

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content