Leden van Eagles of Death Metal ongedeerd, onduidelijkheid over crew

© Epa

De leden van rockgroep Eagles of Death Metal zijn allemaal ongedeerd, zo blijkt uit verschillende mediaberichten. Wel zouden er enkele crewleden het slachtoffer geworden zijn van de aanslag in concertzaal Bataclan in Parijs, waarbij een honderdtal doden vielen.

“We zijn op dit moment nog altijd aan het nagaan of de hele band en crew veilig zijn en waar iedereen zich bevindt”, klinkt het in een bericht op de Facebookpagina van de Eagles of Death Metal van vrijdagavond. “Onze gedachten zijn bij iedereen die betrokken is bij deze tragische situatie.

De samenstelling van de groep durft soms te wisselen. De LA Times, die verwijst naar de FB-pagina van de groep, zegt dat frontman Jesse Hughes, gitarist Dave Catching, bassist Matt McJunkins, gitarist Eden Galindo en drummer Julio Dorio meegereisd waren naar Europa voor een reeks concerten.

Volgens muziekblad NME speelt speelt Josh Homme, samen met Jesse Hughes het enige vaste groepslid, geen liveconcerten met de groep.

De moeder van drummer Julio Dorio, die had gesproken met de vrouw van haar zoon, zei dat de groepsleden het concert konden ontvluchten toen de aanslag begon, zo bericht de Washington Post.

“Het lot van verschillende crewleden blijft onduidelijk”, zei ze. De LA Times citeert de broer van Jesse Hughes, David Ian Hughes, die op Facebook zei dat zijn broer ongedeerd is. “De groep is ook oké.”

De LA Times schrijft dat een crewlid is omgekomen, althans volgens iemand met kennis van de situatie. Een andere zou neergeschoten zijn. Officiële bevestiging hiervan ontbreekt nog voorlopig. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content