LCD Soundsystem geeft er definitief de brui aan

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel bevestigd: LCD Soundsystem houdt er dit jaar mee op. In april geeft James Murphy er definitief de brui aan.

Op 2 april doet LCD Soundsystem na de show in New York definitief de boeken dicht. Het project rond James Murphy trekt zo een streep onder een rijk gevuld palmares. Met ‘Losing my edge’ kon LCD anno 2002 een eerste keer het publiek bekoren. Even later kwam daar de megahit ‘Daft Punk is playing at my house’ achter aan.

Uiteindelijk bracht het losvast collectief drie studioalbums uit: ‘LCD Soundsystem’, ‘Sound of Silver’, ‘This is happening’. In de zomer van 2010 hield het geluidsysteem een ererondje langs de grote podia in de wereld. Maar in april komt er dus werkelijk een einde aan de opzwepende disco- en elektrobeats van Murphy en zijn kompanen. Wie het drie uur durend afscheidsconcert wil meemaken moet in het zwart, wit, of wit-zwart gekleed te gaan. ’t Is maar dat u de toegang niet ontzegd wordt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content