Lana Del Rey en Zooey Deschanel te horen op nieuwe plaat van Brian Wilson

Beach Boys-icoon Brian Wilson is druk in de weer met de opnames van zijn nieuw album. Naar verluidt heeft hij hiervoor enkele interessante gasten uitgenodigd. Naast Lana Del Rey en Zooey Deschanel zouden ook Frank Ocean en Kacey Musgraves een bijdrage leveren.

Wilson maakte eerder al bekend dat Jeff Beck en zijn oude Beach Boys-collega’s Al Jardine, David Marks en Blondie Chaplin aan de plaat meewerkten. Hij liet ook optekenen dat hij vooral rustige liedjes had opgenomen die weinig rock-‘n-roll klinken.

Wilson deelde nu via Rolling Stone een stuk uit een artikel waaruit blijkt dat hij heel wat boeiende artiesten wist te strikken voor zijn nieuwste plaat. Toch waren niet al zijn fans even enthousiast over deze aankondiging en vonden ze de keuze om in zee te gaan met deze muzikanten allerminst geslaagd. De zanger reageerde gekwetst op de kritiek en deelde via Facebook een bericht waarin hij duidelijk maakt dat hij honderd procent achter de plaat staat en hoopt dat de fans na een eerste luisterbeurt ook overtuigd zullen zijn.

‘Ik ben super trots op de nieuwe nummers en om deze fantastische artiesten te horen zingen. Het blaast me gewoon omver. Ik hou van het resultaat,’ aldus Brian Wilson.

Het nummer waar Frank Ocean aan mee werkte zou ‘Special Love’ heten, Lana Del Rey zingt mee op ‘Last Song’, de song waar Zooey Deschanel op te horen is kreeg de naam ‘On The Island’ en ‘Sharing A New Day’ werd opgenomen in samenwerking met countryzangeres Kacey Musgraves.

Wanneer het nieuwe album van Brian Wilson in de rekken ligt, is nog niet bekend. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content