Katy Perry uitgeroepen tot vrouw van het jaar

© Reuters

Het Amerikaanse tijdschrift Billboard heeft Katy Perry uitgeroepen tot vrouw van het jaar. Ze wordt omschreven als een van de meest boeiende en inspirerende artiesten in de muziekindustrie.

Het Amerikaanse tijdschrift Billboard kiest naar goede gewoonte een vrouwelijke artiest die bijzondere prestaties heeft geleverd. Dit jaar is de eer weggelegd voor de Amerikaanse zangeres Katy Perry. Ze gaat onder meer Taylor Swift, Beyoncé en Black Eyed Peas-zangeres Fergie vooraf.

De 27-jarige Perry heeft met de scheiding van haar man, de Britse komiek Russel Brand, een bewogen jaar achter achter de rug. Dat weerhield haar niet om enkele hits te scoren, waaronder ‘Part of me’. In dat nummer verwerkt ze haar persoonlijke ups en downs vast. Ze bracht ook de gelijknamige 3D-documentaire uit.

Perry is ook bijzonder actief in de beautysector. Ze lanceerde een eigen parfum en nagellaklijn, en ze is het gezicht van het cosmeticaconcern Proactiv en Popchips.

Op de lijst van best betaalde vrouwelijke artiesten, in december 2011 uitgebracht door het Amerikaanse zakenblad Forbes, staat Perry op nummer drie. Haar bankrekening werd gespijsd met naar schatting 44 miljoen dollar.

De Billboard-award wordt op 30 november uitgereikt tijdens het ‘Billboard Woman in Music’-gala in New York. In 2011 ging de onderscheiding naar Taylor Swift. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content