Johnny Hallyday moet 9 miljoen euro aan de fiscus betalen

© Epa

De Franse nationale fiscale brigade heeft na een onderzoek een navordering van 9 miljoen euro overgemaakt aan de Johnny Hallyday, de Franse rocker met Belgische roots.

Het onderzoek naar de Franse zanger begon volgens het Franse tijdschrift Le Canard Enchaîné in december 2010 en bracht een complex netwerk van maatschappijen aan het licht die “eerder barok werken”. Zo werden activa van Luxemburg overgebracht naar een maatschappij waarvan de aandeelhouders onder meer een entiteit met standplaats in Liberia zijn.

De zanger leeft sedert meer dan 30 jaar op gespannen voet met de Franse fiscus en bestigde zich in 2007 in Zwitserland, waaronder zijn persoonlijke inkomsten vallen. Zijn artistieke en commerciële activiteiten in Frankrijk vallen echter nog steeds onder de Franse administratie. Gevraagd naar een reactie, had de persdienst van Hallyday “op dit ogenblik geen enkele commentaar”.

Tournee

De zanger bracht dinsdagavond in Los Angeles zijn tournee 2012 op gang, een terugkeer op de scène na gezondheidsproblemen. Als voorproefje gaf hij een intiem en symbolisch optreden in het historische Orpheum-theater dat plaats biedt aan 2.000 mensen. De kalender van de concertreis is nog niet helemaal ingevuld. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content