Interview onthult Bob Dylans heroïneverslaving

Een nooit eerder onthuld audio-interview uit 1966 met Bob Dylan heeft aan het licht gebracht dat de zanger in de jaren ’60 kampte met een heroïneverslaving.

De zanger, die deze week 70 kaarsjes mag uitblazen, onthulde in een interview in 1966 dat hij verslaafd geraakte aan de drug terwijl hij in New York woonde. Geruchten deden eerder al de ronde dat Dylan kampte met een drugsverslaving, maar nooit eerder werd dit zo bevestigd als in dit audio-interview.

Volgens BBC News zegt Dylan op de tape het volgende: ‘In New York maakte ik een gewoonte van heroïne. Ik was echt zeer zwaar verslaafd. Maar ik heb die slechte gewoonte, die me 25 dollar per dag kostte, verslagen.’

Het interview, dat werd afgenomen door vriend Robert Shelton, vond plaats in maart 1966 op een privévliegtuig naar Denver, Colarado. De details van het interview zijn nu pas aan het licht gekomen.

Verder op de tape onthulde de zanger dat hij ooit zelfmoord heeft overwogen. ‘De dood betekent niets voor mij, zolang ik snel kan sterven. Ik kende verschillende manieren om snel te sterven. Ik geef toe dat ik suïcidale gedachten had, maar die heb ik nu overwonnen.’

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content