Herman Schueremans, Chokri en co: ‘Betrachting is rugzakken en tassen wel toe te laten, mits strenge controle’

© gf

De organisatoren van Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland, Graspop en Dour hebben in een gezamenlijk persbericht gereageerd op de uitspraak van Jan Briers, voorzitter van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMIV), die opperde om rugzakken en handtassen komende festivalzomer niet toe te laten op de weides vanwege de terreurdreiging.

Jan Briers, voorzitter van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMIV), stelde voor om geen handtassen en rugzakken meer toe te laten tot de festivalweides door de terreurdreiging. Dat zien de organisatoren van de grote festivals kennelijk niet zitten. ‘De betrachting is rugzakken en tassen wel toe te laten, maar slechts na strenge controle’, melden Herman Schueremans (Rock Werchter, TW Classic), Chokri Mahassine (Pukkelpop), Manu en Michiel Beers (Tomorrowland), Peter Van Geel (Graspop) en Damien Dufrasne (Dour) in een gezamenlijk statement.

Strenge controle betekent wellicht méér controles. En dus nog langere wachttijden? ‘Alles wordt in het werk gesteld om de bijkomende controles zo vlot als mogelijk te laten verlopen’, stellen ze.

‘De veiligheid van festivalgangers, artiesten en hun crew, medewerkers en buurtbewoners, is de allergrootste prioriteit’, aldus nog de organisatoren, die de voorbije weken en maanden naar eigen zeggen ‘intensief met de lokale en federale politie, overheid en Binnenlandse Zaken vergaderden’ over de extra maatregelen voor komende festivalzomer.

De komende dagen en weken zullen elk van de festivals hun bezoekers en medewerkers informeren over de te volgen richtlijnen, onder meer met betrekking tot dingen die wel en niet toegelaten worden op de verschillende festivals.

(EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content