‘Gerecht stopt publicatie nieuwe Prince-songs’

Prince in 2009 tijdens een optreden in het Apollo Theatre in New York © REUTERS

De geplande verschijning van tot nog toe niet-gepubliceerde songs van de overleden popster is door een Amerikaanse rechter tegengehouden, zo schrijft de showbizzsite TMZ die zich baseert op gerechtelijke documenten.

Een federale rechter vaardigde een gerechtelijk bevel uit, op vraag van een advocaat van nabestaanden van Prince, waardoor het korte album “Deliverance” niet zoals gepland vrijdag op de markt mag worden gebracht.

Producent George Ian Boxill wou vrijdag op de eerste verjaardag van het overlijden van de artiest zes nieuwe songs publiceren. De rechtbank stelde echter vast dat Boxill daar ogenschijnlijk het recht niet op heeft. De rechter verwees naar een vertrouwelijkheidsakkoord dat de producent had getekend toen hij in 2006 met Prince samenwerkte.

Het bevel vervalt op 3 mei, tenzij de rechtbank dat verlengt. Voor die datum moet er een hoorzitting plaatsvinden. Het album was al door miljoenen fans op voorhand besteld op iTunes, maar dat is nu niet meer mogelijk. Wie dat echter had gedaan, kreeg automatisch het titellied “Deliverance” aangeboden voor een download, wat velen ook hebben gedaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content