Gentse Feesten lokte 1,3 miljoen bezoekers

© Belga

De voorbije editie van de Gentse Feesten heeft op tien dagen tijd 1.300.000 bezoekers naar Gent gelokt. “Het waren veilige feesten met weinig zware incidenten, veel minder GAS-boetes en minder wildplassen”, zegt het Gentse stadsbestuur.

De voorbije editie van de Gentse Feesten heeft op tien dagen tijd 1.300.000 bezoekers naar Gent gelokt. Dat maakte Feestenburgemeester Christophe Peeters bekend. “Het waren veilige feesten met weinig zware incidenten, veel minder GAS-boetes en minder wildplassen”, zegt het Gentse stadsbestuur.

De politie pakte de voorbije tien dagen 182 mensen op en in totaal werden 458 GAS-boetes uitgeschreven. Er waren 66 vechtpartijen, maar de overlast bleef beperkt, meldt het stadsbestuur. “Het Rode Kruis heeft in totaal 1.456 personen verzorgd, wat een record is tijdens de Gentse Feesten. 87 personen werden met de ziekenwagen weggevoerd en 15 personen werden met een MUG uit de Feestenzone geëvacueerd. Op de kindernamiddagen in het Zuidpark werden 92 kinderen door het Rode Kruis verzorgd: weinig als men weet dat er een recordaantal van 11.147 kinderen opdaagde voor de kindernamiddagen.”

De Gentse brandweer heeft tijdens de Feesten 49 interventies gedaan in de Feestenzone en 271 erbuiten. Van Ivago zijn er nog geen definitieve cijfers beschikbaar. De afvalintercommunale spreekt van een toename ten opzichte van de uitgeregende editie 2012, maar een afname vergeleken met “een vergelijkbaar jaar als 2010”. De pendeltram Flanders Expo – Korenmarkt vervoerde in totaal 194.923 feestvierders, de feestenbussen van De Lijn 23.687 personen. In totaal vervoerde De Lijn meer dan 300.000 reizigers. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content