Gents muziekevenement OdeGand strikt musicalrechten West Side Story voor slotspektakel

© gf

Het muziekfeest OdeGand, de culturele seizoensopener op en langs het Gentse water, heeft voor het slotevenement op 12 september de exclusieve rechten verkregen van de musical West Side Story, met choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui.

Het evenement KidsOdeGand, dat voorheen een aparte dag had, wordt nu geïntegreerd in OdeGand.

Het programma van de dertiende editie van OdeGand bied opnieuw ontdekkingen uit uiteenlopende genres als klassiek, wereldmuziek, fado en opera. De optredens, meer dan 60 op één dag, vinden in verschillende Gentse cultuurhuizen plaats, met dit jaar de stadsbibliotheek als nieuwe locatie. Het publiek kan met bootjes van de ene naar de andere concertlocatie varen.

“We waren één van de eersten die daar op hebben ingezet, en we zien dat verschillende evenementen ons gevolgd zijn. Het wordt een fantastische editie waarbij de hele muzikale wereld opnieuw naar Gent komt”, zegt organisator Platel.

Blikvangers zijn onder meer het Bollywood Masala Orchestra en het Tango-orkesteri Unto. “Finse tango is nog niet tot bij ons gekomen, maar daar is het even populair als naar de sauna gaan. Het wordt anders gedanst en het zijn andere ritmes dan de Argentijnse tango. Bollywood Masala Orchestra wordt één grote show met dans, romantische Bollywoodhits en acrobaten. Nog een hoogtepunt is het concert van Edgar Moreau. Deze Franse cellist sleept de ene prijs na de andere in de wacht, ook al is hij nog maar 21 jaar”, zegt programmator Veerle Simoens.

“Het neusje van de zalm” blijft het slotconcert op de Gras- en Korenlei, zegt Simoens. “We hebben van de nabestaanden van Leonard Bernstein de exclusieve rechten van West Side Story verkregen voor een eigen productie. Sidi Larbi Cherkaoui verzorgt de choreografie en hij heeft vier dansers geselecteerd die op een catwalk over het water zullen dansen.”

Tickets kosten 27 euro en geven toegang tot alle concerten. Kinderen tot en met 14 jaar betalen 2 euro. Meer informatie op odegand.festivalgent.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content