Geen Werchter Boutique-editie in 2014

Het eendagsfestival Werchter Boutique vindt dit jaar niet plaats. ‘De klepper die we dit jaar in het vizier hadden, toert uiteindelijk niet’, klinkt het officieel.

Er werden nog geen namen bekendgemaakt voor Werchter Boutique, en dat zal dit jaar ook niet meer gebeuren. Het eendagsfestival neemt een sabbatsjaar. Officieel omdat de hoofdact die de organisatoren wilden strikken, niet op tournee gaat.

‘Werchter Boutique neemt een jaartje vakantie’, zegt Nele Bigaré van concertorganisator Live Nation in Het Nieuwsblad. ‘Het festival stelt steeds één grote naam centraal. Maar de klepper die we dit jaar in het vizier hadden, toert uiteindelijk niet.’ De naam van de wereldband wilde ze niet kwijt.

Maar volgens Dirk Claes, burgemeester van Rotselaar, ligt de echte reden elders. Live Nation zou naast Rock Werchter toelating krijgen voor twee extra eendagsfestivals op dezelfde weide. Omdat het aantal vorig jaar uitzonderlijk tot drie werd opgetrokken – Werchter Boutique, TW Classic en het spektakelstuk ‘The Wall’ van Roger Waters – moeten de organisatoren het dit jaar met een concertdag minder stellen.

‘Live Nation is zich bewust van die regel en houdt het daarom bij de passage van The Rolling Stones op TW Classic. Zo blijft het vastgelegde gemiddelde behouden’, vermoedt de burgemeester in de krant. Ze zouden wel vrijblijvend gepolst hebben, maar tot een concrete aanvraag is het nooit gekomen.

Vorig jaar was Muse headliner op Werchter Boutique, met de Belgische namen SX en Balthazar als ‘voorprogramma’. Het jaar voordien was het één en al zware metalen wat de klok sloeg, met Metallica als hoofdact. Het kwartet bracht toen een pak special guests mee, waaronder het herenigde Soundgarden, Mastodon en het Belgische Channel Zero. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content