Foo Fighters, Katy B, Fleet Foxes, dEUS en anderen drukken medeleven uit

Van Foo Fighters, Katy B en Fleet Foxes, tot Friendly Fires, Thirty Seconds To Mars en dEUS. Heel wat artiesten die moesten optreden op Pukkelpop hebben hun medeleven met de slachtoffers uitgedrukt. Een overzicht.

Verschillende artiesten die moesten optreden op Pukkelpop hebben via de sociale media hun medeleven met de slachtoffers uitgedrukt.

Foo Fighters, de headliner van donderdag, twitterde: “Ons medeleven gaat uit naar iedereen die betrokken is bij de tragische gebeurtenissen op Pukkelpop.”

De Britse dubstep-ster Katy B, die donderdagavond nog had moeten aantreden in de Dance Hall, is aangedaan. “Deze storm was onwerkelijk. Het is zo triest dat er mensen zijn overleden. Mijn liefde gaat ook uit naar de gewonden”, schreef ze op Twitter.

Fleet Foxes, dat donderdag had moeten afsluiten in de Marquee, liet de fans weten oké te zijn. “Waanzinnige storm. Dit is verschrikkelijk.”

Ook Friendly Fires moest ’s avonds nog spelen en de band zag de storm losbarsten. “Bomen knappen hier als twijgjes”, schreef drummer Jack Savidge. “Pukkelpop ziet er niet goed uit. Er zijn overal sirenes.”

Benji Madden van Good Charlotte, dat om 23 uur moest aantreden, neemt het allemaal wat lichter op. “Ik bid voor de jongeren die vandaag naar Pukkelpop kwamen en niet naar huis terugkeerden”, schreef hij. Even later klonk het: “Aan de andere kant, ik heb de hele dag rondgehangen met As I Lay Dying en zij waren geweldig.”

Thirty Seconds To Mars, de band van acteur Jared Leto, stond om 21.10 uur geprogrammeerd op het hoofdpodium. “Het is niet zeker dat we vanavond nog kunnen spelen”, twitterde Leto onmiddellijk na het uitbreken van de storm. “Mogelijk zit er nog meer slecht weer aan te komen, wees alsjeblief voorzichtig”, schreef hij later.

Skunk Anansie moest van het hoofdpodium vluchten toen het onweer losbarstte. “Mijn hart gaat uit naar de jongeren die naar hun favoriete bands kwamen kijken en het niet overleefden. Ik voel me zo triest nu.” De zangeres postte ook nog een filmpje van hun optreden tijdens de storm. Bekijk het hier.

Within Temptation, dat vrijdagavond op het programma stond, toont begrip voor de beslissing om het festival stop te zetten. “Pukkelpop is officieel afgelast. Een goede beslissing van de organisatie.”

Ook dEUS, dat op zaterdag een bijzonder concert wou spelen met een setlist die door de fans werd samengesteld, toont medeleven. “Onze gedachten gaan naar iedereen die nu op Pukkelpop is”, schreef de band.

The Raveonettes, vrijdag in de vooravond op het programma, liet donderdagavond nog weten toch naar Kiewit te vertrekken. “Het festival is voorlopig niet volledig geannuleerd, we vertrekken morgenochtend.” Vrijdagochtend werd de band op de hoogte gebracht. “Onze gedachten gaan uit naar zij die geliefden hebben verloren”, klonk het op de microblogsite.

De Belgische dj Netsky was aan het werk in de Boiler Room toen het noodweer losbrak. Hij drukte op Twitter zijn waardering voor de organisatie uit. “Mijn respect voor de crew, die er alles aan deed om het publiek in veiligheid te brengen na de storm.”

Ook Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, die eerder die dag optraden in de Club,tweetten meermaals over de gebeurtenissen op Pukkelpop. “We zijn extreem bedroefd door het nieuws van de overleden mensen op het festival in België waar we gisteren op het podium stonden.”

De Franse Julie Budet, alias Yelle, drukte eveneens online haar bezorgdheid en medeleven uit aan de slachtoffers. “Al onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers, en naar het Pukkelpop festival.” Vervolgens: “Ontvang onze steun en liefde. We waren bij jullie, we zijn bij jullie, en we zullen het nooit vergeten.”

Op Facebook schreef de Belgische band The Sore Losers – opener van de Main Stage -, het volgende: “Ons oprecht medeleven aan alle slachtoffers en hun dierbaren, verschrikkelijke wending van een zonnige zorgeloze festivaldag.”

De vrouwen en heren van het Belgische Amatorski, die later op de avond geprogrammeerd stonden in de Wablief?!-tent spreken op Twitter over een nachtmerrie. “Dit is de ergst denkbare Pukkelpop-nachtmerrie. We hopen dat jullie allemaal veilig zijn. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content