Festivalseizoen is geopend: 32.000 bezoekers voor Groezrock

© Twitter Monster Energy

In het Kempense Meerhout hebben vrijdag en zaterdag in totaal zowat 32.000 muziekliefhebbers het festivalseizoen geopend tijdens Groezrock. Aangezien het een van de belangrijkste festivals in het punk- en hardcoregenre is, trekt het ook fans aan van ver buiten onze landsgrenzen.

Na de punklegendes van Social Distortion vrijdag, was het zaterdag de populaire Zweedse hardcoreband Refused die mocht afsluiten op het hoofdpodium. Onder meer het eveneens Zweedse Millencolin, The Might Mighty Bosstones, OFF! en het Belgische Psycho 44 maakten er een memorabele festivaldag van.

Punkrockband Millencolin was al voor de vijfde keer van de partij op Groezrock en bracht deze week nog het nieuwe album “True Brew” uit bij oerpunklabel Epitaph. Nieuwe nummers als “Sense & Sensibility” en “Chameleon” bleken zich zaterdag prima stand te houden tussen klassiekers als “Man or Mouse” en “No Cigar”.

Eerder op de avond hadden de ska-punkers van The Mighty Mighty Bosstones, steeds strak in geruit pak, er ook al danig de sfeer in gebracht.

Belgisch talent

Er was zaterdag ook ruimte voor talent van eigen bodem, met de lokale helden en voormalige Humo’s Rock Rally-finalisten van Psycho 44, die een aardig gevulde tent overtuigden hoewel ze nog altijd maar één album uitbrachten. Andere Belgische bands op de affiche dit weekend waren onder meer Brutus en Your Highness.

Hoog bezoek was er dan weer met Off!. Keith Morris, ooit nog zanger van de legendarische hardcoreband Black Flag, vormde deze “supergroep” enkele jaren geleden met Dimitri Coates (Burning Bridges), Steven Shane McDonald (Red Kross) en Mario Rubalcaba (Rocket From The Crypt). Samen brengen ze kopstoten van nummers met een gemiddelde lengte van nauwelijks twee minuten, spek voor de bek van de vele stagedivers en crowdsurfers. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content