Feest in het Park – Dag 1: ‘Zo’n stormpje krijgt ons niet klein’

© NS
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Het officiële startschot van het vierdaagse festival Feest in het Park is gegeven. Op drie verschillende stages konden liefhebbers van het vaderlandse dj-werk zich donderdag in Oudenaarde laten gaan op de stevige techno van Raving George en de occasionele foute schijven van TLP.

Het Oudenaards festival is met een stevige knal uit de startblokken geschoten. En dat mag je letterlijk nemen. De vroege vogels op de preparty, die donderdag het begin van het vierdaagse muziekfestijn inluidde, werden namelijk getrakteerd op een stevige onweersbui. Al kon dat de feestvreugde niet temperen, integendeel. “Zo’n stormpje krijgt ons niet klein”, zei één van de festivalgangers toen de weergoden hun furie eindelijk staakten.

Vrouwelijk schoon

Feest in het Park - Dag 1: 'Zo'n stormpje krijgt ons niet klein'
© NS

De local Stylistic trok in Kaffeehyppo de festiviteiten op gang, terwijl Seba Lecompte op het Decadance Night-podium het publiek haar beste dansmoves probeerde te ontlokken. Al waren de meesten duidelijk voor Charlotte De Witte aka Raving George gekomen. “Alle respect voor Seba Lecompte, maar geef mij toch maar wat vrouwelijk schoon om naar te kijken”, aldus een wel zeer enthousiaste festivalganger. Geen wonder dat de Evergemse met open armen én met ontblote mannelijke bovenlichamen ontvangen werd toen ze haar plaats achter de draaitafel opeiste.

De Witte, wiens carrière eerder dit jaar in een stroomversnelling terechtkwam nadat ze de studio in dook met Oscar and the Wolf om de single You’re Mine in te blikken, is geen vreemde voor het Oudenaardse festival. In 2011 veroverde ze er al het hart van menig technofan. Op de preparty wist ze de menigte opnieuw moeiteloos op te zwepen, onder meer op de tonen van DJ Hyperactive’s Wide Open. Dat De Witte er zelf ook van genoot, bewees de glimlach die tussen de nummers door spontaan op haar gezicht verscheen.

C’est Buffalo

Feest in het Park - Dag 1: 'Zo'n stormpje krijgt ons niet klein'
© NS

Zij die niet vies zijn van het commerciëlere werk en een occasionele foute track kwamen evenzeer aan hun trekken op de preparty van Feest in het Park. Gentenaar TLP, de headliner in Kaffe Hyppo, vuurde aan kruissnelheid de ene hit na de andere af, en overgoot ze met een drum and bass-sausje. Een verwijzing naar zijn thuisstad mocht daarbij niet ontbreken: ‘Cest Buffalo!’, klonk het onvermijdelijk.

Manusje-van-alles DJ Koen sloot nadien nog de keet genaamd Café Gloria, het dochtercafé van Charlatan, met classics van onder andere Bob Marley, Foo Fighters en The Ramones. ‘Hey ho, Let’s go!’: beter dan met die kreet kon de openingsparty van Feest in het Park niet samengevat worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content