Fan vindt paspoort Marvin Gaye in tweedehands album

Een Amerikaanse muziekfan heeft in een tweedehands album een paspoort van Marvin Gaye gevonden. Hij had de plaat voor vijftig cent op de kop getikt.

Op de foto van het paspoort van de soullegende, afgeleverd in oktober 1964, staat een glimlachende Gaye. Hij was op dat moment 25 jaar oud, 1,80 meter groot, had bruin haar en bruine ogen.

De motownfan, die jarenlang voor het motown-museum in Detroit werkte, is een fanatieke verzamelaar van alles wat met het muziekgenre te maken heeft. Hij vertelde het verhaal van zijn vondst in een aflevering van het tv-programma “Antiques Roadshow” op de Amerikaanse zender PBS. De man kocht enkele platen op een garageverkoop van spullen van een motown-muzikant die was overleden.

Toen hij thuiskwam, viel het paspoort van Marvin Gaye uit een van die platen. Volgens de schatter van “Antiques Roadshow” is het kleinood minstens 20.000 dollar waard (14.800 euro).

Het paspoort dateert van na de naamsverandering van de artiest in 1961. De extra ‘e’ aan het eind van Gaye, na zijn doorbraak bij Motown. Er wordt gespeculeerd dat de toevoeging te maken heeft met zijn moeilijke relatie met zijn vader of dat hij zijn idool Sam Cooke wilde imiteren. Geen van de verhalen werd echter bevestigd.

Gaye is bekend van hits als “I heard it through the grapevine” “Sexual healing”. Begin jaren 80 verbleef hij ruim een jaar in ons land. Zijn vader schoot hem in 1984 dood. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content