Drummer en bassist Baroness verlaten band na buscrash van 2012

Baroness © DR

Drummer Allen Blickle en bassist Matt Maggioni van progmetalband Baroness verlaten de groep als gevolg van de fysieke en mentale letsels die ze opliepen na de tourbuscrash van vorig jaar.

Drummer Allen Blickle en bassist Matt Maggioni van de progmetalband Baroness verlaten de groep als gevolg van de fysieke en mentale letsels die ze opliepen na de zware crash van hun tourbus van vorig jaar.

‘We zijn er alle negen bovenop gekomen, ieder op zijn eigen manier’, laat frontman John Baizley weten. Zonder verder in detail te treden meldt hij het vertrek van drummer Allen Blickle en bassist Matt Maggioni. ‘Als gevolg van het ongeluk zijn ze niet meer in staat om te spelen en te touren met de band. We wensen hen het beste in de toekomst’, klinkt het op de officiële website van de band.

De bus met negen inzittenden was op weg naar Pukkelpop, maar raakte in het Engelse Brassknocker Hill (Monkton Combe) van de baan en kwam zo’n tien meter lager terecht. Er vielen toen zeven gewonden. Twee groepsleden die geklemd zaten, moesten door de hulpdiensten bevrijd worden en werden met meerdere breuken afgevoerd naar het ziekenhuis. Baroness cancelde toen alle resterende concerten van hun tournee.

De band gaat nu opnieuw touren met een andere drummer en bassist. Op het Amerikaanse festival SXSW stond Baizley nog alleen op het podium. Hij bracht onder meer enkele akoestische versies van Baroness. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content