Drukke editie voor Reggae Geel

© Facebook

De 35e editie van het tweedaagse festival heeft 65.000 bezoekers aangetrokken, dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar.

De 35e editie van het tweedaagse festival heeft 65.000 bezoekers aangetrokken, dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar.

Vorig jaar trok het tweedaagse reggaefestival in Geel 55.000 bezoekers. Dit jaar lijkt het festival daar moeiteloos over te gaan en men kan ook al spreken van een zeer geslaagde editie. Maar de hulpdiensten hadden ook flink wat werk, zowel door de hitte als door de vermoeidheid van de festivalgangers. “Door het warme weer heeft het Rode Kruis vrijdag veel werk gehad,” zegt organisator Kris Eelen. Vrijdagavond werd het festival nog even stilgelegd, nadat een spandoek op het hoofdpodium in brand vloog.

Het terrein werd dit jaar herschikt, en dat stemde de organisatoren tevreden. “Met wat aanpassingen willen we volgend jaar dezelfde weg op gaan als nu,” klinkt het. “De gemoedelijke sfeer die gecreëerd is, moet blijven. We zijn onder andere zeer blij met het optreden van Capleton, waarbij het terrein op zijn kop stond,” aldus Eelen.

Ook het aantal kampeerders was niet min. Op twee dagen overnachten niet minder dan 41.000 bezoekers op het reggaefestival. De optredens op het festival zijn in tussen afgelopen en in de Dancehall ging Mighty Crown, een van de hoofdacts, nog door tot en met 4.00 uur. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content