De volstrekt onnodige beledigingen op ‘Her loss’ van Drake en 21 Savage

© National
Jozefien Wouters
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

‘Her loss’, het meest beledigende album van het moment.

De feiten

Het is Drake zijn jaar niet. Na zijn met gemengde gevoelens onthaalde houseplaat Honestly, Nevermind en controverses over onbemande privéjetvluchten en pikante sauzen in condooms (geen vragen stellen, alsjeblieft), dropte hij begin deze maand samen met 21 Savage Her Loss. Het album had het kroonjuweel moeten worden van de samenwerking tussen de twee rappers, die al jaren op elkaars nummers te horen zijn. Alleen: dat is vermoedelijk niet wat mensen zullen onthouden van Her Loss.

Het begon al met de promotie van het album, een bizarre, nauwkeurig opgezette, maar volstrekt neppe perstour. Eerst was er een neppe Vogue-cover, inclusief bedankjes aan het adres van hoofdredacteur Anna Wintour ‘voor de liefde en steun op dit historische moment’ en een neppe passage in Vogues In the Bag-filmpjesrubriek waarin 21 Savage onder meer gedroogde mango, muntthee en een exemplaar van Charlotte’s Web uit zijn tas tovert. Daarna volgde een nep Tiny Desk-concert, een nep interview met Howard Stern waarin Drake zijn pornovoorkeuren uit de doeken doet en neppe optredens tijdens Saturday Night Live en A Colors Show. Allemaal een tikje eigenaardig, maar volkomen onschuldig.

© National

Tot Her Loss effectief verscheen en bleek dat Drizzy in zestien songs zo veel mogelijk mensen wilde beledigen, van Kanye West via Marokkaanse vrouwen tot Serena Williams en haar echtgenoot. Dat Drake niet vies is van muzikaal gekibbel bewees hij in het verleden al met disstracks over Pusha T, Meek Mill en Jay-Z. Maar deze keer lijkt de Canadees gemener dan ooit. Vooral de sneer naar Megan Thee Stallion viel in slechte aarde. ‘This bitch lie ’bout getting shots, but she still a stallion’, rapt Drake in Circo Loco. Volgens Lil Yachty, die het album mee producete, gaat het nummer over een vrouw die liegt over haar cosmetische ingrepen, volgens de rest van de wereld is het een nogal onsubtiele en smakeloze verwijzing naar het schietincident van twee jaar geleden waarbij Megan Thee Stallion door de Canadese rapper Tory Lanez zou zijn neergeschoten. ‘The album may be called Her Loss, but really, Drake is making it everyone’s loss’, vatte Vulture het samen. Alle neppe promo ten spijt.

Drie andere volstrekt onnodige beledigingen op Her Loss

Serena Williams en Alexis Ohanian

Een van de meest expliciete beledigingen op de plaat. Tien jaar na de geruchten dat Drake en Williams zouden daten, omschrijft hij haar man, Reddit-oprichter Alexis Ohanian, in het nummer Middle of the Ocean als een groupie.

Alexis Ohanian
Alexis Ohanian © National

Dram

Drake haalt wel vaker oude koeien uit de gracht. In BackOutsideBoyz rapt hij ‘tried to bring the drama to me, he ain’t know how we cha-cha slide’, een verwijzing naar een beef uit 2015, toen fans wezen op de gelijkenissen tussen Drakes Hotline Bling en Drams Cha Cha. Iets waar niemand nog van wakker lag.

Dram
Dram © National

Ice Spice

‘She a ten tryna rap, it’s good on mute, yeah (It’s good on mute, shh)’, rapt hij niet veel later in datzelfde nummer, wat dan weer een sneer zou zijn naar Ice Spice, die momenteel een hit te pakken heeft met Bikini Bottom. ‘At least ima 10’, reageerde de jonge rapper.

Ice Spice
Ice Spice © National

De trivia

– ‘I blow a half a million on you hoes, I’m a feminist’ , aldus Drake op de nieuwe plaat. Het vreemdste feministische statement dat wij in tijden hebben gehoord.

– Het helpt natuurlijk ook niet echt dat hij enkele nummers later ‘thick Moroccan bitch, this my fav’, I’ma go on and beat it’ rapt.

– Kanye West was dan weer in zijn nopjes met Drakes beledigingen. ‘Love Drake #lovespeech’, tweette de man.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content