De 10 grootste tegenvallers op Rock Werchter 2013

© Koen Keppens

Terugblik op enkele minder straffe en/of ronduit tegenvallende concerten tijdens de afgelopen muzikale vierdaagse.

Rammstein (Zaterdag, Main Stage)

In muzikaal opzicht rammelde Rammstein langs alle kanten. De show duurde 90 minuten, en op het einde verloren de Duitsers.

Lees het concertverslag

Airbourne (Donderdag, Main Stage)

Een uit de hand gelopen grap dat doorgedreven werd tot clichés van middelbare leeftijd. Voor Airbourne was de wereld na de jaren ’90 gestopt met draaien.

Lees het concertverslag

Asaf Avidan (Zondag, Klub C) Behalve zijn hitsingle ‘One Day/Reckoning Song’ had Asaf Avidan weinig in petto in Werchter. Een ‘One Day Wonder’, dus.

Lees het concertverslag

Green Day (Donderdag, Main Stage)

De opnieuw sobere Billy Joe en zijn manschappen vallen terug op gedateerde spelletjes met het publiek, in de hoop hun muziek interessant te houden.

Lees het concertverslag

Angel Haze (Vrijdag, Klub C) Ze zag er goed uit, de rapchick Angel Haze. Maar ze rapte nogal gemakzuchtig over de geluidsband, en kon zo haar twee geannuleerde AB-concerten van eerder dit jaar niet helemaal goedmaken.

Lees het concertverslag

Palma Violets (Donderdag, The Barn) Er is drijven en dan is er overdrijven. Palma Violets maakte zich in hun jeugdig enthousiasme schuldig aan dat tweede, ten koste van de gevoeligheid van hun nummers.

Lees het concertverslag

Fidlar (Donderdag, Klub C) De Amerikaanse partypunkers van Fidlar zingen over ‘Cheap Beer’, en zo smaakte hun concert ook: als goedkoop, lauw bier.

Lees het concertverslag

Bastille (Zondag, Klub C) De synthpophype uit Engeland bleek in een bloedhete tent niet een hele set lang het niveau te kunnen aanhouden. Te vaak gleed de groep weg naar de melige dark side.

Lees het concertverslag

Ben Howard (Vrijdag, Klub C) De Brit begon op een avontuurlijk golf, maar sprong dan vrijwillig van zijn surfplank en zwom veilig terug naar het radiovriendelijke vasteland.

Lees het concertverslag

The Black Angels (Donderdag, The Barn) De angel was snel uit de psychedelische rockshow van The Black Angels. Ze verdronken in hun eigen feedback.

Lees het concertverslag

Michael Ilegems & Xavier Vuylsteke de Laps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content