Coldplay over hun nieuw album

De band werkt voor hun nieuwe plaat vanuit rebelse inspiratiebronnen.

De Britse band Coldplay onthult haar plannen voor hun nieuwe album. En daarbij gaan ze – als we frontman Chris Martin mogen geloven tenminste – de rebelse tour op.

‘Ik heb het mijn leven lang veilig gespeeld en me altijd geconformeerd aan het één of het ander,’ zo schijnt de muzikant met enige zelfkennis te hebben gezegd. Uit nu met die meeloperij, want het nieuwe Coldplay-album inspireert zich op graffitikunst en een verzetsbeweging op Nazi-Duitsland.

Voor we al te lyrisch worden over het alternatievere pad dat de band zou gaan bewandelen, moeten we in gedachten houden dat Viva La Vida ook geïnspireerd zou zijn door Charles Dickens, Eugène Delacroix en Spaanse kerken. Wij moeten bekennen dat we van die invloed – tenzij in de schaamteloze toe-eigening van La Liberté Guidant Le Peuple voor hun albumhoes – toen niet al te veel merkbaar was in het eindproduct.

Inmiddels hebben Martin en co ook al wat klaargestoomd werk voor de deur staan: in een kattebelletje dat verscheen op hun website kondigden ze de komst van Christmas Lights aan. Die single zal in de loop van volgende week het levenslicht zien.

Dieter Brusselaers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content