Bob Geldof spreekt voor het eerst sinds dood dochter Peaches

Bob Geldof heeft voor het eerst sinds de dood van zijn dochter Peaches de media te woord gestaan. De oudrocker van The Boomtown Rats reageerde vol afschuw op de daden van de Islamitische terreurgroep Boko Haram.

‘Boko Haram is een uitwas van armoede, net als dat het geval is bij armoede, hongersnood, corruptie, oorlog, en een gebrek aan opvoeding en gezondheid.’ Bob Geldof, de ex-zanger van The Boomtown Rats, heeft in een gesprek met de Britse zender Channel 4 zijn afschuw uitgesproken over de recente daden van Boko Haram. De Nigeriaanse islamitische terreurbeweging haalde de jongste dagen de voorpagina’s van de media na de tweevoudige ontvoering van 200 schoolmeisjes in Nigeria en het bloedbad dat ze aanrichtten in een dorpje in het noorden van het land.

Het was de eerste keer dat Geldof de media te woord stond sinds de plotse dood van zijn 25-jarige dochter Peaches op 8 april.

‘Als je een baan hebt, en je hebt waardigheid en een gezin, dan grijp je niet naar een wapen’, zei hij nog.

De Ierse oudrocker laakte ook de mogelijke interventie die door prominente politici zoals president Barack Obama in de media werd gelanceerd. ‘Het probleem met de media is dat iedereen altijd ‘iets’ wil doen, maar soms is dat gewoon niet mogelijk. En dat leidt tot frustratie.’

‘Het antwoord is: ‘wat kunnen wíj voor hen doen opdat ze zich waardig voelen, een waardig leven leiden?’ Als de absurde logica van Al Qaeda hen soelaas en waardigheid bieden, dan doen mensen zulke dingen, uit wanhoop. Het is geen excuus, maar een verklaring voor de walgelijke daden.’

‘We moeten bidden dat de meisjes gevonden worden, dat ze het goed stellen. Mochten ze omgebracht zijn, dan denk ik dat we het al zouden vernomen hebben.’ Geldof voegde er nog aan toe dat zulke afschuwelijke situaties zullen blijven bestaan, zolang er armoede is. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content