Bob Dylan haalt Nobelprijs niet op

© gf

Bob Dylan, muzikant en winnaar van de Nobelprijs Literatuur, zal zijn prijs niet ophalen. Dat meldt de Zweedse academie.

De Amerikaanse singer-songwriter Bob Dylan gaat zijn Nobelprijs Literatuur niet zelf in ontvangst nemen in Stockholm, zo maakt de Zweedse Academie woensdag bekend. Eerder verklaarde Dylan nochtans dat hij ging proberen om aanwezig te zijn op de Nobelprijsceremonie op 10 december. Maar hij heeft ‘andere verplichtingen’, luidt het nu.

Dylan bracht de Zweedse Academie dinsdag per brief op de hoogte. ‘Hij had de prijs persoonlijk in ontvangst willen nemen, maar andere verplichtingen maken dat jammer genoeg onmogelijk. Hij heeft bevestigd dat hij zich door de Nobelprijs zeer vereerd voelt’, luidt het in een persbericht van de Academie. De keuze om de Nobelprijs Literatuur aan Bob Dylan toe te wijzen in oktober kwam als een verrassing en stuitte ook op kritiek.

Dylan hulde zich aanvankelijk in stilzwijgen en werkte zijn concerten af zonder de Nobelprijs maar enigszins te vermelden. Uiteindelijk wachtte hij twee weken alvorens te reageren. In een interview met The Telegraph zei hij toen ‘sprakeloos’ te zijn. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content