Balthazar: “Rock Werchter is the real deal”

© Belga

Knack Focus blikt vooruit naar Rock Werchter met Maarten Devoldere, co-frontman van Balthazar.

Er staan dit jaar weinig Belgische acts op de affiche van Rock Werchter, maar voor Balthazar maakt het festival deel uit van een historisch drieluik: Werchter Boutique – Rock Werchter – TW Classic. Knack Focus blikt vooruit met co-frontman Maarten Devoldere.

Na Werchter Boutique enkele weken geleden, staan nu Rock Werchter en daarna nog TW Classic voor de deur. Wat een hattrick voor Balthazar.

Maarten Devoldere: “Ja, dat is echt de max. Al is het wel drie keer een totaal andere ervaring. Op Werchter Boutique stonden we voor Muse, waar iedereen voor kwam. Dat vergde wat elleboogwerk, maar ik hou wel van de rol van underdog. Rock Werchter gaat anders zijn, al was het maar omdat het publiek er veel ongewassener zal bijlopen (lacht). Dat festival wordt voor ons ’the real deal’.”

Jullie stonden er twee jaar geleden voor het eerst. In welke zin wordt dit optreden anders?

Devoldere: “Ten tijde van onze eerste show op Rock Werchter was ons debuut nog maar net uit. We waren toen enorm nerveus. Inmiddels hebben we een tweede plaat gemaakt, waar we ook al veel mee getoerd hebben. We zullen ontspannener zijn – het is tenslotte een thuismatch, en in de backstage kom je veel bevriende muzikanten en vrienden tegen. Maar er té gerust in zijn is natuurlijk ook niet goed.”

Naar welke bands wil je zelf gaan kijken in Werchter?

Devoldere: “Ik zou graag Nick Cave eens bezig zien, maar vanwege onze drukke agenda zal het er helaas niet van komen. Zijn laatste album is wederom super. Zijn muziek rijpt met de jaren. Velen vinden Cave-de-crooner minder gevaarlijk dan Cave-de-rocker ten tijde van The Birthday Party. Ik ben het daar totaal niet mee eens. Ik vind zijn zeemzoetige croonersongs minstens even dreigend.”

Binnenkort gaan jullie de hort op met de grote headliner van deze Werchter-editie, Editors. Hoe kijk je daar tegenaan?

Devoldere: “We zijn vree content dat we dat mogen doen. Ik kijk er naar uit, omdat we gedurende die anderhalve maand veel steden gaan bezoeken waar we nooit eerder gespeeld hebben, zoals Porto. Het goeie aan zo’n support-tour is dat je mee kunt varen op de logistiek van zo’n grote, goed georganiseerde band. Aankomen, een korte soundcheck doen, en een half uurtje spelen. Zo zwaar is dat nu ook weer niet, hé (lacht).”

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content